Wyciszenie maski ... czy tak ma być?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Big
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 6389

jacekzat1, no mam uciebie browara Oto pozycja z cennika Skody Octavii - "Listwy boczne w kolorze nadwozia 250 250 l l l l l" Te 250 to kwota dopłaty z PLN w wersjach Classic/Mint i Family.
    Tu masz link: http://www.skoda-auto.pl/upload/1/Fi...T11111105A.pdf

[ Dodano: Sob 21 Maj, 11 21:32 ]
    Zamieszczone przez jacekzat1
    Kiedy odbierałem samochód w marcu, połowa Octavek (bez względu na wersję) przed salonem była bez listw bocznych
    głupoty piszesz Nie bez wzgledu na wersje, bo od Ambiente w górę te listwy są wysposażeniem seryjnym montowanym na linni produkcyjnej w fabryce
    jeszcze więcej bez chlapaczy,
    No jak ktoś sobie chlapaczy nie dokupił to ... 8) Przeciez w każdym jednym aucie (nie tylko Skody ale każdej jednej marki) chlapacze to wyposażenie dodatkowo płatne, więc czemu ty się dziwisz ???
    Czarny Elegance

Komentarz

• t271828
      Elegance
      • 2008
      • 928

Zamieszczone przez yunior81
      zakupiłem ową wykładzine szczerze mówiąc to nie zauwazyłem zeby bylo ciszej ale napewno lepiej to wszystko wyglada po podniesieniu maski .. ot i tak...
      I to jest bardzo istotna opinia zeby istotnie wyciszyc dzwiek silnika trzeba wiecej niz mata, wiec nie zalujmy za bardzo ze jej nie ma.

Komentarz

• jacekzat1
        Drive
        • 2011
        • 87
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Big
        jacekzat1, no mam uciebie browara Oto pozycja z cennika Skody Octavii - "Listwy boczne w kolorze nadwozia 250 250 l l l l l" Te 250 to kwota dopłaty z PLN w wersjach Classic/Mint i Family.
        Tu masz link: http://www.skoda-auto.pl/upload/1/Fi...T11111105A.pdf

[ Dodano: Sob 21 Maj, 11 21:32 ]
        Kiedy odbierałem samochód w marcu, połowa Octavek (bez względu na wersję) przed salonem była bez listw bocznych
        głupoty piszesz Nie bez wzgledu na wersje, bo od Ambiente w górę te listwy są wysposażeniem seryjnym montowanym na linni produkcyjnej w fabryce
        jeszcze więcej bez chlapaczy,
        No jak ktoś sobie chlapaczy nie dokupił to ... 8) Przeciez w każdym jednym aucie (nie tylko Skody ale każdej jednej marki) chlapacze to wyposażenie dodatkowo płatne, więc czemu ty się dziwisz ???
        Napisałem o styczniowych specyfikacjach. Wtedy był "bałagan".
        Nie wiem jakie wersje były wtedy przygotowywane dla klientów, napisałem o tym co widziałem przed salonem.
        Poniżej cytowanego tekstu: Dokupiłem chlapacze.

Komentarz

• adym
          Ambiente
          • 2008
          • 179

Przed salonem mogles widziec wersje przygotowywane dla klientow. Wielu z nich zyczy sobie montazu chlapaczy, za doplata bo o ile pamietam to jest w ramach akcesoriow dodatkowych.
          Listwy boczne tez sa od wersji ambiente, wiec w tour nie sadze zeby byly.

W sumie, to nie rozumiem o co bicie piany. Skoro wydanie kasy na nowe auto to duzy wydatek, to warto na zimno do tego podejsc i sprawdzic wszystko przed zakupem.

Mata jest moim zdaniem nie potrzebna w beznynie. Na halas w kabinie i tak nie wplynie, a to ze w mercedesach montują ale one kosztuja nieco wiecej niz Skoda.

Komentarz

• yunior81
            RS
            • 2010
            • 1657
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez adym
            Przed salonem mogles widziec wersje przygotowywane dla klientow. Wielu z nich zyczy sobie montazu chlapaczy, za doplata bo o ile pamietam to jest w ramach akcesoriow dodatkowych.
            Listwy boczne tez sa od wersji ambiente, wiec w tour nie sadze zeby byly.

W sumie, to nie rozumiem o co bicie piany. Skoro wydanie kasy na nowe auto to duzy wydatek, to warto na zimno do tego podejsc i sprawdzic wszystko przed zakupem.

Mata jest moim zdaniem nie potrzebna w beznynie. Na halas w kabinie i tak nie wplynie, a to ze w mercedesach montują ale one kosztuja nieco wiecej niz Skoda.
            (..) i w benzynie i w TDI..... Panowie umówmy sie - kawałek izomaty nie moze nam wyciszyć silnika a juz na pewno nie 1.6 8V MPI :P ale moze dac właścicielowi poczucie "estetyki pod maska" i moze bardziej o to chodzi....

A jesli chodzi o dodatki np. chlapacze(komplet), wykładzina bagażnika, drugi uchwyt na zakupy , komplet siatek ( sztuk dwie ) i pare innych rzeczy ( o izomacie zapomniałem )... to ja wynegocjowałem to przy zakupie auta... i z tego co mi wiadomo sprzedawcy nie robia jakis problemów.... wystarczy dobrze poromawiac i moze sie okazac ze naprawde sporo dostaniemy..... no ale wiadomo jak to jest przy kupnie nowego auta- EMOCJE- i po powrocie do domu okazuje sie ze nie ma izomaty pod maska ze nie ma plastikowej pokrywy silnika itd..... no ale cóż tak to juz bywa przy zakupie nowego samochodu- dla mnie osobiscie pocieszajaca jest duza liczba akcesorii do Octavii i nie wygórowane (moze nie wszystkich rzeczy) ceny... Pozdrawiam

Komentarz

• Hiv
              Rider
              • 2011
              • 311

Psioczycie na listwy a ja bym się bardzo cieszył jakby ich nbie było. Dobrze, ze mam czarną octavkę bo by już dawno poleciały do kosza w wypadku innego koloru lakieru
              Niemniej po zmianie zderzaków na RSowe na pewno będę ściągał bo to już zupełnie nie będzie pasować...
              Czy tam jest wtedy takie "miejsce" na listwę czy coś innego, szpecącego pod nią siedzi?
              O2 skradziona - szukam nowej

Komentarz

• rezon
                RS
                • 2006
                • 1894
                • Volvo
                • AKL 1.6 MPI 101 KM
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez pandzik
                Bez urazy ale większych głupot nie czytałem dawno. Raz ten lakier, dwa trzymanie temperatury przez silnik...
                miałeś? pewnie nie, więc może nie nazywaj głupotami wypowiedzi osób, które samochód miały z matą i bez. Odnośnie lakieru nie wiem, bo nie miałem problemów, ale nie nazywam głupotą wypowiedzi innych. A temperatura sprawdzana organoleptycznie przez kilka lat - zimą trzymał dłużej. Nagrzewanie bez większych różnic, jak pisałem.

[ Dodano: Nie 22 Maj, 11 10:41 ]
                Zamieszczone przez Hiv
                Psioczycie na listwy a ja bym się bardzo cieszył jakby ich nbie było. Dobrze, ze mam czarną octavkę bo by już dawno poleciały do kosza w wypadku innego koloru lakieru
                bo niektórzy mają podejście funkcjonalne, a nie emocjonalne do autek :wink: Gdybym kierował się głównie wyglądem byłbym stałym klientem salonów Fiata - Alfy albo niektóre Lancie od dawna zwracają moją uwagę designem.

Komentarz

• Hiv
                  Rider
                  • 2011
                  • 311

Zamieszczone przez rezon
                  byłbym stałym klientem salonów Fiata - Alfy albo niektóre Lancie od dawna zwracają moją uwagę designem
                  Oj zgadza się.... Alfa 159 albo Giulietta - są piękne Ale chyba ciągle mimo poprawy jakości za dużo czasu spędzają w serwisie...
                  O2 skradziona - szukam nowej

Komentarz

• rezon
                    RS
                    • 2006
                    • 1894
                    • Volvo
                    • AKL 1.6 MPI 101 KM
                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Hiv
                    le chyba ciągle mimo poprawy jakości za dużo czasu spędzają w serwisie...
                    Coraz mniej, coraz mniej. Hitem serwisowym była Alfa 155. Mój kolega jest szefem ASO Fiata i o ile uwielbiał 155, to jego zachwyt jest znacznie mniejszy w stosunku do następców, a najgorzej ocenia Pandę i Bravo - stock części musi trzymać, a rotacja mała Bardzo ciekawym autem jest też nowa Delta - również w środku i pod względem komfortu jazdy.

Komentarz

Pracuję...